Nederlands Klauwgezondheids Centrum (NKGC)

Het Nederlands Klauw Gezondheids Centrum (NKGC) is ontstaan vanuit de behoefte om een volgende stap te maken in het aanbieden van de best mogelijke zorg en adviezen binnen de veterinaire gezondheidszorg van rundvee. Het centrum richt zich alleen op klauwgezondheid en omvat een breed pakket van praktijk tot toegepast onderzoek.

Eén van de oprichters, Marcel Drint (dierenartsenpraktijk Nijkerk-Wellensiek), had 10 jaar geleden al het idee opgevat om zich meer te verdiepen in klauwgezondheid bij melkvee wat uiteindelijk heeft geresulteerd in een samenwerkingsverband met Gerben Meerema (dierenartsenpraktijk West-Betuwe) en Jan Lievaart (DairySkills en Charles Sturt Universiteit).

De kracht van het centrum ligt volgens ons in de combinatie van praktijk, onderzoek en innovatie op het gebied van klauwgezondheid. De dagelijkse ervaringen op melkbedrijven vanuit ons centrum wordt direct geintegreerd in lezingen, workshops en praktijkonderzoek. 
Alle drie de oprichters zijn afgestudeerd in de richting landbouwhuisdieren aan de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht en hebben vervolgens ruime ervaring opgedaan in zowel de praktijk in binnen- en buitenland (oa. Nieuw Zeeland en Australië) alsmede op het gebied van praktijk onderzoek (Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht en Charles Sturt University in Australië). Door al deze krachten te bundelen kunnen we zowel veehouders als alle andere partijen in de sector een compleet pakket aanbieden van praktijk tot wetenschappelijk onderzoek.